Rakennussuunnittelu

Vahvalla osaamisella ja mielenkiinnolla suunnittelemme rakennuskohteesi toiveidesi mukaan.

Vahvalla osaamisella suunnittelemme rakennuskohteesi toiveidesi mukaan. Rakennussuunnitelmien laatimisessa huolehdimme kohteen pääsuunnittelusta, joka sisältää arkkitehtuurisen suunnittelun rakennuksesta asiakkaan kanssa, pääpiirustukset, työpiirustukset, rakennedetaljit sekä projektin aikataulun ja kustannusarvion.

Rakennussuunnittelussa teemme yhteistyötä Kuhmossa toimivien yritysten Oy CrossLam LTD:n ja Timber Frame Oy:n kanssa, jolloin materiaalina puu kuuluu erikoisosaamiseemme. Voimme suunnitella CLT-elementit, höylähirret ja pyöröhirret juuri asiakkaan mieltymysten mukaisesti. Toimitamme myös työstökuvat tuotannolle, jolloin koko projekti sujuu vaivattomasti ilman välikäsiä, koska voimme tietysti myös rakentaa suunnittelemamme rakennuksen.

Rakennuslupakuvat viranomaisille

Rakennussuunnittelussa tuotamme rakennuskohteen pääpiirustukset, joita tutummin kutsutaan lupakuviksi. Kun haet rakennuslupaa, hakemukseen edellytetään pääpiirustuksiä, joita tarkemmin ovat asemapiirros, sekä julkisivu-, leikkaus- ja pohjapiirustukset kohteesta. Kooltaan isoissa projekteissa rakennuslupahakemukseen voidaan pyytää myös lisäselvityksiä, esimerkiksi kohteen pohjaolosuhteista. Uudisrakentamisessa rakennusluvan hakemiseen tarvitaan myös energiatodistus.

Rakennesuunnittelu

Rakennesuunnittelu kuuluu yhtenä osa-alueena rakennussuunnitteluun. Sen tarkoituksena on esittää kohteen rakennetekniikan näkökulmasta muun muassa käytettävät runkomateriaalit, lujuuslaskelmat ja käyttöikätavoitteet.

Korjaussuunnittelu

Rakennuskohteen käyttötarkoituksen muuttuessa tai esimerkiksi kuntoarviossa havaittujen ongelmien korjaamiseksi saat korjaussuunnittelussa työpiirustukset sekä selvityksen tarvittavista korjaustöistä. Kannustamme sinua rohkeasti ottamaan yhteyttä, jos koet rakennuskohteesi tarvitsevan korjausta, mutta et tiedä, kuinka asia kannattaisi fiksuiten käsitellä. Käyttötarkoituksen muutoksissa voi monesti tulla tarpeelliseksi lisäeristäminen tai muu vastaava rakenteiden muutos. Rakenteiden muutoksessa suunnittelu kannattaa, ettei rakenna väärillä materiaalivalinnoilla riskirakennetta, joka voi myöhemmin johtaa esimerkiksi mikrobivaurioiden syntymiseen rakenteessa. Korjausrakentaminen on äärimmäisen tarkkaa puuhaa, koska sillä on monesti tarkoitus korjata jo syntyneitä vaurioita tai muuttaa mahdollisia riskirakenteita toimiviksi. Tämän vuoksi suunnitteluun kannattaa panostaa ja luottaa osaamiseemme. Korjatuille rakenteille pyrimme löytämään kustannustehokkaan, mutta mahdollisimman pitkän elinkaaren, jotta korjauksesta on aidosti hyötyä rakennukselle, asukkaille ja mahdollisesti tuleville asukkaille.

Rakentamisen palveluissa teemme niin perinteisiä saneeraustöitä, kuin myös vesi- ja kosteusvaurioiden korjaamista. Korjaussuunnittelun kautta saat kaiken tarvitsemasi tiedon oman kohteesi korjausrakentamisen toteuttamiseen.

Tarvitsetko apua rakentamiseen? - Soita tai lähetä viesti

* - merkityt kohdat ovat pakollisia.

Soita minulle